Dostava

Sva roba se dostavlja kurirskim (prijevozničkim) službama na kućnu adresu.

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda već se iskazuje posebno u košarici nakon unosa poštanskog broja.

Cijena dostave za kopneni dio Republike Hrvatske iznos 6 EUR / 45 KN (PDV uključen u cijenu), a cijena dostave na otoke iznosi 12 EUR / 90 KN (PDV uključen u cijenu). Za sve narudžbe iznad 130 EUR / 980 KN, dostava je besplatna.

Gubitak ili oštećenje pošiljke

Vaša pošiljka je osigurana od gubitka ili oštećenja u dostavi. Eventualno oštećene proizvode zamjenjujemo sa novima. Molimo da nas odmah po primitku e-mailom obavijestite o uništenoj pošiljci. Obavezna je fotografija uništene ambalaže prije korištenja proizvoda kako bismo vas uputili na danje korake.

Uvjeti dostave

Dostava se vrši do ulaza u objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

Rok dostave

Dostavna služba u pravilu dostavlja u roku 24 sata od preuzimanja pošiljke u skladištu.

NAPOMENA: Iznimka su otoci i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu dostavu, a gdje je dostava moguća prema rasporedu dostave. Pošiljke za otoke koji nisu na rasporedu, bit će dostavljene u roku od 3 radna dana.

Raspored dostave na otoke i mjesta u koja ne dostavljamo svaki dan možete provjeriti na linku.

Primopredaja proizvoda

Pošiljka se isporučuje na željenu adresu, ukoliko Vas nema kod kuće dostavna služba će Vas kontaktirati. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

DPD paketna dostava

Protechnology d.o.o. dostavlja pakete na području Republike Hrvatske u suradnji s dostavnom službom DPD.

Rok dostave je u pravilu 24 sata od preuzimanja u našem skladištu.

U rokove za isporuku ne računaju se:

  • dan prijema narudžbe/zahtjeva
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile (npr. vremenskih neprilika) ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
  • neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka

Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova dostave.

Propustili ste dostavu?

DPD brine o tome da vam što prije isporuči paket. Međutim, ukoliko vas u dogovoreno vrijeme dostave nije bilo na vašoj adresi, kurir će vam ostaviti obavijest te ćete dobiti i SMS obavijest u ukoliko nam je pošiljatelj dao Vaš broj mobitela prilikom adresiranja pošiljke. Novi termin je moguće dogovoriti za idući radni dan, računajući od dana kada korisnik kontaktira sa Službom za korisnike i dogovara dostavu. Potrebno je javiti se u roku od 5 dana od dana primitka obavijesti. Ukoliko se ne javite kako biste ugovorili novi termin isporuke pošiljke, DPD će paket vratiti pošiljatelju.

Ako niste kod kuće u vrijeme najavljene dostave paketa možete odabrati dostavu na jednu od 580 Pickup lokacija diljem Hrvatske. Nakon dostave na odabranu, vama najbližu, Pickup lokaciju bit ćete obaviješteni SMS/e- porukom i onda je na vama da preuzmete paket u narednih 7 dana kada vam najbolje odgovara. U Hrvatskoj je trenutačno više od 580 Pickup lokacija za preuzimanje paketa, a pakete je moguće preuzeti na INA, Petrol, Adria Oil i Tommy maloprodajama te DPD depoima diljem Hrvatske.